Rosé verlovingsringen

Rosé verlovingsringen zijn verlovingsringen die vervaardigd werden uit zogenaamd roze goud. Roze goud is niet echt een aparte goudsoort die gedolven kan worden maar eerder een legering van goud met koper. Legeringen worden trouwens veelvuldig gebruikt om goud de stevigheid en de hardheid te geven die nodig is. Rosé verlovingsringen maken daar handig gebruik van en geven je verlovingsring meteen een bijzonder cachet.

rose ringen

Klassieke rosé verlovingsringen

Klassieke rosé verlovingsringen worden dikwijls aangeboden in de vorm zoals we die kennen van klassieke geelgouden verlovingsringen. In dit geval wijken rosé verlovingsringen dus in feite niet af van de klassieke vorm, met uitzondering van de kleur. Eigentijdse rosé verlovingsringen maken graag gebruik van graveringen en edelstenen om een persoonlijke toets aan te brengen.

rose ringen 1

Moderne rosé verlovingsringen

Moderne rosé verlovingsringen bieden veel meer mogelijkheden tot variatie dan klassieke rosé verlovingsringen. Je kunt ze dan ook in verschillende maten en soorten en prijsklassen vinden. Zowel grote namen op gebied van juweelontwerp als modale webwinkels bieden moderne rosé verlovingsringen aan. Het is dan ook geen wonder dat we online alvast een groot gamma vinden.

Rosé verlovingsringen met graveringen

Behalve de naam van de verloofden vind je aan de binnenkant van moderne rosé verlovingsringen nogal eens een rechtlijnige gravering aan om de ring een bijzonder cachet te geven. Zo’n gravering oogt eenvoudig, maar toch stijlvol.

rose ringen 2

Moderne rosé verlovingsringen met edelstenen

Soms worden in rosé verlovingsringen edelstenen verwerkt. Soms kiest de ontwerper ervoor om te werken met een enkele edelsteen die alle aandacht krijgt. In andere gevallen worden meerdere stenen gebruikt die een bepaald motief kunnen vormen of in een rij gezet worden zodat ze de hele ring bedekken.

Rosé verlovingsringen met afwijkende vormen

Soms wordt ervoor gekozen om moderne rosé verlovingsringen qua vorm te laten afwijken. Uiteraard zijn deze ringen dan nog wel rond, maar met deze vorm wordt duidelijk geëxperimenteerd en dat leidt tot mooie resultaten.

rose ringen 3

Wat kosten moderne rosé verlovingsringen?

Omwille van de gebruikte materialen kan de prijs vanrosé verlovingsringen tot in de duizenden euro’s oplopen. De prijs hangt ook een beetje af van het gewicht van de ring en de al dan niet verwerkte edelestenen in de ring. Soms kan het zijn dat je ringen aangeboden krijgt waarvan de prijs wel erg afwijkt van wat je normalerwijze zou kunnen verwachten. Wanneer je echt niet zeker bent van de echtheid van de aangeboden rosé verlovingsringen dan doe je er goed aan om de aanbieder om meer informatie te vragen. Een echtheidscertificaat kan hier uitkomst bieden.