Merk horloges (luxe)

Merkhorloges spreken tot de verbeelding van veel mensen. Sommige mensen vinden het belangrijk om een merkhorloge te dragen, terwijl het anderen weinig uitmaakt van welk merk het horloge is dat ze rond hun pols dragen, zolang het de tijd maar correct aangeeft. Luxe merk horloges staan uiteraard voor luxe zowel op het gebied van techniek, design als de gebruikte materialen. Uiteraard hangt aan luxe merk horloges een bepaald prijskaartje dat er meteen voor zorgt dat deze bijzondere polsuurwerken niet voor iedereen een haalbare kaart zijn. Maar, we stellen graag enkele merken aan je voor.

Vacheron Constantin

Dit is een Zwitsers topmerk dat bekend staat om zijn handgemaakte gouden horloges. Hierbij wordt uiterste zorg besteed aan de zeer fijne en gecompliceerde mechaniek van het uurwerk. De mogelijkheden van dit polshorloge zijn zeer geavanceerd. Deze firma werd in 1755 opgericht en staat momenteel nog steeds bekend om horloges die er zeer klassiek uitzien en een ouderwetse uitstraling hebben. Voor het duurste horloge van dit merk werd 5 miljoen dollar neergeteld. Het merk is te herkennen aan een Maltees kruis dat als logo gebruikt wordt.

horloge 2 horloge 1

Rolex

Rolex is waarschijnlijk het bekendste merk van luxe horloges! Bijna iedereen heeft wel eens van dit merk gehoord dat bij nagenoeg iedere juwelier te vinden is. Dit van oorsprong Duits merk heeft momenteel zijn hoofdzetel in Genève Zwitserland. Na de tweede wereldoorlog ging Rolex zich bewust richten tot de rijkste mensen. De grote kracht van dit merk is dat het niet onderhevig is aan modetrends. Dat verklaart ook waarom deze horloges hun waarde niet verliezen en steeds gewild blijven.

horloge 3 horloge 4

Omega

Omega is een andere Zwitsers merk dat door de jaren heen een klassieker blijft. Momenteel maakt dit merk deel uit van de Swatch groep. Omega bestaat al sedert 1848. Jarenlang stond dit merk wel garant voor kwaliteit, maar was het veelal gericht op massaproductie. Vanaf 1999 richtte Omega zich ook op een publiek met interesse voor horloges uit het duurdere segment. Omega wordt geassocieerd met de Nasa, met James Bond en met Kojak.

horloge 6 horloge 5

Cartier

Cartier is een klassieker onder de dure merkhorloges. Cartier is eerst en vooral een merk van dure juwelen. De stichter van het bedrijf heeft trouwens in 1904 het eerste werkend polshorloge vervaardigd. Hoewel Cartier minder duur lijkt dan andere dure modellen, variëren de prijzen hier tussen de 5000 euro en verschillende tienduizenden euro’s. Dit merk bracht in totaal 5 basismodellen op de markt die ieder hun variaties kennen.

horloge 6