Juwelen met hart diamant

Juwelen met hart diamant zijn romantisch. Dit lijken wel de perfecte sieraden om je geliefde mee te verrassen. Dit bijzondere slijpsel is dan ook zeer populair bij verloofden en aanstaande huwelijksparen. We hoeven de lezer niet uit te leggen dat er heel wat vakmanschap komt bij kijken om tot een perfecte hartvormige diamant te komen.

Waarvoor kun je juwelen met hart diamant gebruiken?

Uiteraard worden juwelen met een hart diamant veelal gebruikt om er romantische sieraden mee te maken. Voor welk sieraad je welke diamant gebruikt is in vele gevallen afhankelijk van de vorm en de kwaliteit van het slijpsel (slijpwijze). Hartvormige diamanten kunnen verschillende verhoudingen hebben. Sommige zijn breder dan andere en daarom is het alleen maar een natuurlijke zaak dat die variatie in vorm ertoe leidt dat verschillende hartvormige diamanten voor verschillende juwelen gebruikt gaan worden. Hartvormige kunnen voor verschillende soorten van juwelen gebruikt worden. We geven hiervan graag een overzicht.

Ringen met hart diamant

Ringen zijn uiteraard de meest voorkomende juwelen met hart diamant. Hierbij zie je zowel ringen met een grote hart diamant als centraal punt dat alle aandacht voor zich opeist als een reeks kleine diamantjes die allemaal in een hartvormig patroon worden gezet.

Hangers met hart diamant

Dit is een schitterend voorbeeld van hoe mooi juwelen met hart diamant kunnen zijn. Een diamant die in hartvorm geslepen werd, komt uiterst goed tot zijn recht als romantische hanger van een verlovingsketting.

Broches met hart diamant

Diamanten in hartvorm staan ook mooi als broches of hoedenspelden. Zo kun je je favoriete kledingstuk echt een bijzonder cachet geven. Soms wordt de hartvormige diamant ook gebruikt in combinatie met andere kleine diamanten. Dit is echt een voorbeeld van hoe mooi juwelen met hart diamant kunnen zijn.

Oorbellen met hart diamant

Ook verwerkt in oorbellen zijn hartvormige diamanten zeer populair. Ook dit zijn juwelen met hart diamant. Ook bij oorbellen kunnen hartvormige diamanten verwerkt worden in combinatie met andere diamanten.

Waar je op moet letten bij juwelen met hart diamant

Het viel ons op dat online heel veel juwelen met hart diamant worden aangeboden aan onrealistische dumpingprijzen. Voor echte diamanten dient namelijk altijd een bepaalde prijs betaald worden. We kunnen ons voorstellen dat wanneer je juwelen met hart diamant wilt kopen, dat je dan echt helemaal zeker wilt zijn dat je wel echte diamanten gekocht hebt. Bij twijfel doe je er altijd goed aan om een echtheidscertificaat te vragen.