Geelgouden verlovingsringen

Geelgouden verlovingsringen zijn de meeste klassieke verlovingsringen. Iedereen kent met grote waarschijnlijkheid de vrij uniforme geelgouden ringen die zowel kunnen dienstdoen als verlovingsringen en als trouwringen. Het is dan ook niet onmogelijk dat geelgouden verlovingsringen een beetje saai overkomen. Toch is niets minder waar en dat willen we jullie in dit artikel laten ontdekken.

geelring 1

Geelgouden verlovingsringen vroeger en nu

Vroeger zag iedere geelgouden verlovingsring er een beetje hetzelfde uit. Vaak ging het over geelgouden ringen met een afgeronde zijkant waarbij het enige verschil tussen de herenring en de damesring de maat van de ring in kwestie was. Er is niks mis mee met dit oerklassieke model, maar we willen je toch enkele alternatieve variaties op het origineel voorstellen.

Eigentijdse geelgouden verlovingsringen

Momenteel bestaan er geelgouden verlovingsringen in alle maten en soorten. Zowel prestigieuze modemerken als doorsnee webwinkels bieden geelgouden verlovingsringen aan. Sommige modellen lijken erg veel op de klassieke geelgouden verlovingsringen zoals we ze vroeger kenden. Andere ontwerpers kiezen bewust voor een meer eigentijdse inslag. Zo zijn moderne geelgouden verlovingsringenmerkelijk dunner en smaller dan de klassieke uitvoeringen die we allemaal kennen. Soms worden geelgouden verlovingsringen bezet met edelstenen, soms worden er graveringen aan toegevoegd. Dit alles leidt tot bijzondere ontwerpen.

geelring 7

Geelgouden verlovingsringen met graveringen

Klassieke graveringen aan de binnenkant zijn bijvoorbeeld de namen van de verloofden. Soms kun je ook de naam van de ontwerper of het juweliersbedrijf terugvinden. Andere graveringen bestaan uit rechte fijne lijnen aan de binnenkant of buitenkant van de ring, om de ring een extra accent te geven.

geelring 2

Geelgouden verlovingsringen met edelstenen

Veelal zien we momenteel geelgouden verlovingsringen met ingezette edelstenen. Hierbij beschikt de ontwerper over een veelheid van mogelijkheden. Zo kunnen bijvoorbeeld robijnen, turquoise stenen of diamanten ingezet worden om geelgouden verlovingsringen verder te versieren. Hierbij kan het slijpsel van de edelstenen voor een bijzondere betekenis zorgen. Net zoals bij andere ringen kan er hier gewerkt worden met een steen of met meerdere stenen, al naargelang de wensen van de klant.

Wat kosten geelgouden verlovingsringen?

Al naargelang van de hoeveelheid goud of het soort van edelstenen dat gebruikt werd om geelgouden verlovingsringen te vervaardigen, kan de prijs danig variëren. Sommige geelgouden verlovingsringen worden aangeboden met echtheidscertificaat aan de prijs van een paar honderd euro. De duurste ring die wij in een webwinkel vonden, kostte dan weer over de 30.000 euro. Soms worden geelgouden verlovingsringen aangeboden aan prijzen die ver beneden de tweehonderd euro liggen. In dat geval is het zaak om waakzaam te blijven en in ieder geval een echtheidscertificaat af te wachten alvorens te kopen.

 

geelring 6 geelring 5 geelring 4 geelring 3