Geel diamant juwelen

We kennen allemaal de klassieke witte diamant. Maar, er bestaan ook diamanten in kleur. Hoewel deze gekleurde diamanten steeds populairder worden, weten we er maar weinig over. De mooie goudgele kleur ontstaat op natuurlijke wijze doordat er op atoomniveau stikstofdeeltjes aanwezig zijn in de koolstof waaruit de ruwe diamant ontstaat.  Hierdoor ontstaat een goudgele kleur die deze edelstenen heel erg gewild maakt om er allerlei juwelen uit te vervaardigen.

Gele diamant in combinatie met zilver en wit goud

Diamanten worden vaak gebruikt in combinatie met geel goud. Gele diamanten gecombineerd met goud zijn niet zo’n goede combinatie omdat er zo te weinig contrast ontstaat tussen de edelsteen en het edelmetaal.

Halskettingen met geel diamant

Wanneer we zilver of witgoud gebruiken, komt de gele diamant prachtig tot zijn recht in een halsketting. Dit is een prima geschenk voor een geliefde of voor een huwelijk. Zeker wie wit nogal saai vindt, zal ongetwijfeld stralen met een gele diamant als hanger aan een halsketting.

Verlovingsring met geel diamant

Ook op ringen uit zilver of witgoud, staat een steen uit geel diamant zeer goed. Zo krijg je de optimale kleurschakeringen die nodig is om de steen aan je vinger te doen schitteren. Of het nu ter gelegenheid is van je verloving of op je trouwdag, zulke ring draag je met plezier een leven lang!

Kostprijs van geel diamant juwelen

Hoewel er zeer kostbare gele diamanten bestaan waarvoor je werkelijk miljoenen euro’s dient neer te tellen, kun je ook juwelen met ingelegde of opgezette gele diamanten kopen die billijk van prijs zijn. Juwelen van geel diamant zijn zeer veelzijdig en kunnen ook dienen voor fantasiejuwelen. Zo biedt het slijpsel of de slijpwijze van deze bijzondere edelstenen vele mogelijkheden.

Bijzondere vormen van juwelen uit geen diamant

Net zoals bij iedere diamant is bij deze gele variant de manier waarop de steen geslepen wordt ontzettend belangrijk. Door de slijptechniek of het slijpsel bepaalt de ambachtsman voor een deel de waarde en de schittering van het afgewerkt product. Bij juwelen uit geel diamant is dit niet anders. Alle klassieke slijpsel kunnen hier toegepast worden. Maar soms brengt onze fantasie ons nog verder. Geel diamant is uitstekend geschikt om stenen in een hartvorm te slijpen. Die vinden we veelal terug als hangers aan halskettingen of bij kleine geel diamant ook op ringen. Wie het zich kan veroorloven, geeft zijn verloofde of kersverse bruid hiermee een zeer bijzonder geschenk!